Designer Kate Gibb staat bekend om haar lange samenwerking met The Chemical Brothers voor wie ze (bijna!) alle albumhoezen heeft ontworpen. Kate is één van de designers die op vrijwillige basis een Face This T-shirt heeft ontworpen.  Wij stelden Kate een aantal vragen over de samenwerking die zij is aangegaan met Face This.

Naast haar werk voor The Chemical Brothers kun je Kate Gibb ook misschien kennen van de T-shirts die ze voor Stüssy ontwierp. Reden te meer om haar wat vragen te stellen.

Kun je ons vertellen wat je als designer precies doet?

Ik ben een silkscreen artist! Dat houdt eigenlijk in dat ik als kunstenaar o.a. textiel versier door middel van zeefdruk. Ik woon in Paddington, Londen en verdien mijn brood als illustrator.

Zou je ons misschien wat meer kunnen vertellen over hoe jij precies te werk gaat als kunstenares?

Officieel wordt de druktechniek ‘zeefdruk’ eigenlijk gezien als een printmethode voor massaproductie. Dit komt omdat je door deze techniek heel gemakkelijk heel veel precies hetzelfde kunt drukken. Maar, heel stiekem is dit voor mij eigenlijk het minst interessant. Mijn persoonlijke passie voor zeefdrukken is ontstaan door het feit dat, iedere keer wanneer je een andere kleur toevoegt, je een totaal ander eindresultaat krijgt. Oftewel, ieder exemplaar is uniek! Ik vind het helemaal niet leuk wanneer al mijn werk op elkaar lijkt en hou juist van experimenteren; vaak is het gewoon een kwestie van doen en gewoon afwachten wat er uiteindelijk uitkomt.

designer kate gibb

Op welke manier is het werken met kindertekeningen anders dan werken met kunst van andere klanten?

Normaal gesproken is het mijn taak om het eindproduct te bedenken en te creëren en dan heel vaak ook onder strenge regels. Maar, bij Face This is dit totaal niet aan de orde. Ik ontvang de meest energieke, prachtige kindertekeningen die mij ontzettend inspireren en wanneer ik deze in mijn handen heb, is er voor mij eigenlijk nog maar heel weinig te doen. Ik kleur ze in en geef ze de juiste plek: de kinderen hebben het moeilijke en meest creatieve deel dan namelijk al voltooid!

Waarom heb je ervoor gekozen om met ons samen te werken?

Een van de plekken waar Face This actief is heb ik bezocht; Lombok. Nog nooit eerder was ik op een soortgelijke plek geweest en vanaf het moment dat ik daar aankwam veranderde mijn kijk op de wereld. “It opened my mind!” Face This heeft mij letterlijk laten zien dat er zoveel meer is om voor te leven. Het was één van de rijkste ervaringen in mijn leven. Nu voel ik dat het ontzettend belangrijk is om te geven aan anderen en over de samenwerking met Face This heb ik dan ook geen seconde getwijfeld.

Wat vond je het aller-allerleukste om zelf te tekenen toen je nog een klein meisje was?

Eigenlijk genoot ik het meest van het daadwerkelijk inkleuren van tekeningen; verschillende  vormen, patronen en landschappen… Nu begrijp je vast waarom ik dit project in samenwerking met Face This zo ontzettend leuk vind!

Benieuwd naar haar Face This T-shirt design? Check hier het T-shirt van Kate Gibb!

More inspiration for good:


Vond je dit een leuk artikel? Like ons dan op Facebook, abonneer je op onze gratis nieuwsbrief of lees rustig verder. Wellicht dat je onderstaande artikelen ook leuk vindt!

Modemerken en diversiteit: hoe het ‘perfecte’ plaatje aan het veranderen is

Designer story: Hoe Ana Benaroya met kindertekeningen een Face This T-shirt ontwierp

6 Modemerken voor een betere wereld

Good Magazine NL