Op 8 april vindt de 38e editie van de Rotterdamse Marathon plaats. Ook dit jaar zullen weer duizenden hardlopers over de Erasmusbrug razen. Maar voor het eerst in de geschiedenis van de marathon lopen maar liefst 5 atleten mee om geld in te zamelen voor Face This. Stefan de Ruijter van Ledûb is het creatieve brein achter deze sportieve inzamelingsactie. We spraken hem over ‘zijn’ sterrenteam.

Wil je Stefan en zijn collega’s steunen? Ga dan direct naar de sponsorpagina!

Stefan de Ruijter is account manager bij Ledûb. Hier is hij verantwoordelijk voor de verkoop van de prachtige overhemden van het Brabantse kledingmerk. Klassieke blauwe of mooie witte overhemden zijn de basis voor de strijkvrije overhemden collectie van Ledûb. Stefan is geen onbekende van Face This. Eerder stelde hij een voetbalteam samen voor een vriendenteam toernooi op V.V. Rockanje en haalde daar een aanzienlijk bedrag op voor Face This. Met deze nieuwe marathon actie hoopt Stefan dat bedrag meerdere malen te overtreffen. Wat drijft deze weldoener? We stelden hem een aantal vragen.

 

Face This: Je gaat binnenkort de marathon van Rotterdam lopen. Heb je dat al vaker gedaan?

Stefan de Ruijter: Nee dit wordt de eerste keer voor mij. Ik heb altijd gezegd wanneer ik stop met selectievoetbal wil ik een keer de marathon proberen te lopen. Als dit dan ook nog eens in je eigen stad kan is de keuze voor welke marathon natuurlijk snel gemaakt.

FT: Hoe is het idee ontstaan om dit met een groepje vrienden en collega’s te doen?

SR: Op kantoor kwamen we aan de praat over sporten. Toen bleek dat er meer collega’s zijn die wel eens een rondje lopen. De opmerking was wel: “Een hele marathon dat gaat me te ver.” Toen ik vertelde dat er een Business Run is kregen de collega’s wel interesse en zo hebben we een team geformeerd. Het team bestaat uit 4 personen van de firma “van Winkel Fashion” en 1 persoon uit de stichting “Face This.”

FT: Kun je in het kort iets vertellen over hen? Zijn het doorgewinterde hardlopers of gaan ze dit jaar voor het eerst meedoen?

SR: Wat dat betreft is de samenstelling vrij gevarieerd. Maar één ding hebben we sowieso gemeen: we willen heel graag km’s maken ten gunste van Face This.

Ine verzorgt de marketing en communicatie van Ledûb. Ze zit iedere week fanatiek op de spinningbike. Daarnaast doet ze nog veel aan hardlopen en fitness.

 

Wendy is webanalyst bij Ledûb. Ze loopt 2 a 3 keer per week en is er op gebrand om haar snelheid te verhogen voor de Rotterdamse Marathon.

 

Jelmer is bij Ledûb verantwoordelijk voor alle IT-zaken. Hij heeft nog nooit eerder gelopen, maar ziet dit als een mooie uitdaging. Nadat hij een outfit aanschafte is hij begonnen met de eerste meters. En nu gaat hij vol voor zijn ontgroening.

 

Sander is in een vreemde eend in de bijt. Hij is niet werkzaam voor Ledûb, maar zet zich met zijn web development bedrijf Kleefaan vrijwillig in voor Face This. Hij loopt regelmatig officiële hardloopevenementen, dus toen hij hoorde dat er een team van Ledûb voor Face This de marathon ging lopen, sloot hij zich maar heel graag aan!

 

FT: Gaan jullie allemaal de volledige marathon lopen?

SR: Mijn collega’s lopen hem in een estafettevorm. Dat doen ze met zijn vieren. Zelf loop ik de hele marathon.

FT: Jullie gaan je met deze marathon inzetten om fondsen te werven voor Face This. Super tof! Lopen jullie wel vaker voor een goed doel? En waarom hebben jullie voor ons gekozen?

SR: Het bedrijfsteam is speciaal voor deze run samengesteld! Fit zijn en fit blijven past bij het bedrijf. Bovendien zijn we al tientallen jaren betrokken bij de plaatselijke volleybal club VC Ledûb, waar we ook hoofdsponsor van zijn. Deze sportieve uitdaging wilden we graag combineren met fondsenwerving. We zochten naar een zo direct mogelijke bijdrage, voor minderbedeelde kinderen. En toen we Face this zagen, met ook nog de link naar kleding, waren we direct overtuigd.

FT: Jullie motto is ‘elk overhemd is een kunstwerk’. Zo zien wij onze T-shirts natuurlijk ook. Zijn er nog meer overeenkomsten tussen ons en Ledûb?

SR: Zeker. Ook wij zorgen ervoor dat onze shirts op een locatie voor eerlijke productie gemaakt worden. En binnen het merk Ledûb is kleurrijkheid altijd een belangrijk thema. Ook ontwerpen we onze eigen dessins. Misschien wel interessant om hieruit nog meer samenwerking te halen!

FT: Naast de marathon organiseren jullie ook nog iets anders om fondsen voor ons te werven toch? Kun je daar al iets over zeggen?

SR: Misschien een idee om een overhemd met een ontwerp uit jullie stichting uit te brengen! En er wordt een verlotingsactie opgezet, met de kans om een fiets te winnen. Wat weer een link is naar Nederlandse sportiviteit.

FT: Als mensen jullie zouden willen sponsoren, waar kunnen ze dat precies doen?

SR: Dat kan op onze speciale sponsorpagina. Hier kun je heel snel en eenvoudig o.a. via iDeal of creditcard een donatie achterlaten.

[bsc_button size=”md” style=”primary” block=”false” title=”SPONSOR NU” url=”https://supportanddonate.com/event/119/” target=”_blank” nofollow=”false”]

 

Natuurlijk kun je Stefan helpen door zijn team te sponsoren. Maar je helpt ons ook enorm door dit artikel zoveel mogelijk met je vrienden te delen. Dus: hit the share button en laat zoveel mogelijk mensen weten dat Ledûb de Rotterdamse marathon voor Face This loopt.

More inspiration for good:

Good Magazine NL

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *