Illustrator David Despau werkt voor o.a. DC Comics, Warner Bros, Time magazine, Burton en ESPN-magazine. Maar voor één keertje ruilde hij het artwork van deze grote merken in voor Indonesische kindertekeningen, waarmee hij een Face This T-shirt ontwierp en daarmee een bijdrage leverde aan het onderwijs van de kinderen. Een korte kennismaking.

David Despau: van architectuur student tot illustrator

illustrator david despau

David Despau startte met een opleiding tot architect, maar vond al snel zijn passie in beeldende kunst. Vóór hij het wist had hij dan ook een diploma ‘design’ in zijn zak. En met dat diploma werkte hij als art director, creative director en illustrator voor diverse creative agencies. 

Eén van de invloedrijkste illustratoren

illustrator david despauHet werk van de Madrileen wordt wereldwijd erkent. Het vuistdikke boek ‘100 illustrators’, uitgegeven door het gezaghebbende Taschen noemde hem één van de invloedrijkste illustratoren van dit decennium. Vooral zijn gedetailleerde tekenstijl kenmerkt zijn prachtige portrettekeningen van voornamelijk celebrities als Johnny Depp, Batman en Michael J. Fox. ‘Eerst kies ik foto’s uit, waarna ik vervolgens aan de slag ga met blauwe en zwarte balpen. Uiteindelijk maak ik de tekening af op de computer en voeg ik wat kleur, inkt en lijnen toe’, legt Despau uit.

Uitdaging

illustrator david despauWaar Despau normaal gesproken voor grote merken en magazines werkt, ging hij voor Face This aan de slag met kindertekeningen uit Indonesie – geheel vrijwillig. Twee compleet andere werelden: qua artwork, maar ook qua aanpak. Het T-shirt dat Despau voor Face This ontwierp was een echte uitdaging voor ‘m: ‘Dit is, van begin tot eind, helemaal nieuw voor mij. Ik ben heel dankbaar dat ik mijn steentje bij heb mogen dragen aan een mooie toekomst voor al die Indonesische kindertjes. Ik vind Face This een heel mooi initiatief. Het is gewoonweg een fantastische manier om deze kinderen te helpen. Daarnaast vond ik het natuurlijk ook ontzettend leuk om een t-shirt te ontwerpen!’

Levensgrote expositie

illustrator david despauOnlangs was het winkelend publiek van Madrid getuige van een wel heel bijzonder project. Op levensgrote schermen in het centrum van de stad liet het magazine Yorokobu elke minuut één werk van David Despau zien. In totaal werden in 20 minuten tijd 20 werken van de illustrator getoond. ‘Het was een bijzondere manier van exposeren, die voorbij ging aan de traditionele manier van exposeren in een galerij.’

Benieuwd naar het Face This T-shirt dat David Despau voor ons ontwierp? Check het T-shirt hier.

More inspiration for good:


Vond je dit een leuk artikel? Like ons dan op Facebook, abonneer je op onze gratis nieuwsbrief of lees rustig verder. Wellicht dat je onderstaande artikelen ook leuk vindt!

Designer Kate Gibb over haar band met Indonesie en waarom ze een Face This T-shirt ontwierp

Designer story: Hoe Ana Benaroya met kindertekeningen een Face This T-shirt ontwierp

6 Modemerken voor een betere wereld

Photos by: Leticia Hueda

Good Magazine NL

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *