In ons jubileumjaar pakken we groot uit: bijzondere, internationale kunstenaars leggen de hand op drie kindertekeningen van één van onze scholen in Indonesië. De ontwerpen vind je terug op de shirts uit de nieuwe collectie. Eén van de designers is Jimmy Turrell, een grafisch vormgever uit Engeland die onder meer voor Nike, Adidas en de muzikant Beck werkte. We vroegen hem naar zijn ontwerp.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik ben een grafisch vormgever en een video director. Ik hou erg van ‘analoge’ technieken zoals collages, schilderen met de hand en experimenteren met typografie. Mijn werk is vaak een combinatie hiervan. Eén van mijn meest recente werken is de samenwerking met muzikant Beck. Ik mocht zijn albumhoes maken en twee videoclips! Dat was echt fantastisch.”

Vertel eens over je samenwerking met Face This

“Nadat ik hoorde over de problemen in het onderwijs en de armoede in bepaalde gebieden van Indonesië, wilde ik graag helpen. Het was fantastisch om te werken met de tekeningen van kinderen, enorm inspirerend ook. Ik heb eigenlijk een nieuwe illustratie gemaakt met hun ontwerpen en mijn initiële ontwerp. Het was een heel interessant en inspirerend proces. Het is altijd interessant om samen te werken met andere designers. Met de kindertekening was het best lastig omdat ik het stilistisch in mijn eigen werk wilde laten passen.”

Het T-shirt artwork van Jimmy Turrell is verkrijgbaar voor iedereen:

Jimmy-Turrell-2018-men
Jimmy-Turrell-2018-women
Jimmy-Turrell-2018-boys
Jimmy-Turrell-2018-girls

Good Magazine NL