De aardbevingen op Lombok hebben hun tol geëist. Zo’n 500 mensen zijn door de natuurramp overleden en honderden duizenden inwoners zijn dakloos geworden. Ook in het dorpje waar wij al 10 jaar lang een schooltje steunen, Duduk Atas, is er veel verdriet en schade. Zo’n 15 mensen hebben het niet overleefd en de schade is enorm. Het is een kleine troost, maar de noodhulp van Face This is inmiddels aangekomen.

Trauma

Het eten, drinken en de tentdoeken van Face This werden tezamen met hulpgoederen van andere hulpinstanties aan het dorpshoofd aangeboden. Mark Heyward, onze partner daar, deed de overhandiging. De zeilen zijn voor velen nu de enige manier waarop de dorpsbewoners een dak boven hun hoofd kunnen én willen hebben. De aardbevingen hebben namelijk ook op psychisch vlak een flink trauma achtergelaten. Niemand durft nu onder een stenen dak te wonen, uit angst voor nieuwe aardbevingen.

Kids durven niet naar school

Ook de kinderen zijn bang. De scholen mochten officieel weer geopend worden. Maar de opkomst van de leerlingen was laag. De meeste kinderen vinden het eng om in een stenen gebouw te zitten. Het zal nog wel even duren voordat dat gaat slijten.

Hulp van Face This

De hulp die Face This biedt, is heel erg afhankelijk van de hoeveelheid geld die we in kunnen zamelen. Het liefst zouden we niet alleen de school, maar ook de gezinnen rondom de school helpen met de wederopbouw van hun dorp. Het gaat hier namelijk ook om ‘onze’ leerlingen en leraren. Maar met een beperkt budget zijn we gedwongen keuzes te maken en prioriteiten te stellen. En dat is in eerste instantie de school zelf. Het eerste waar we ons op zullen richten is dan ook de wederopbouw van de school. Alle overige funding die we binnenhalen, zal gebruikt worden om bij te dragen aan de wederopbouw van het dorp.

Het epicentrum van de aardbevingen was in Noord-Lombok. Daar is de schade dan ook het grootst. En de hulp die geboden wordt, concentreert zich dan ook rondom dit gebied. Ons schooltje ligt meer in het westen van het eiland. De hulp voor de Duduk Atas omgeving is minimaal – wij, samen met onze partners, zijn de enige partij die zich voor Duduk Atas inzetten. Alle hulp is dan ook meer dan welkom. Want de ravage in het dorp is niet minder dan op Noord-Lombok.

Al opgehaald

Op dit moment hebben we sinds de lancering van ons special edition T-shirt ruim 100 shirts verkocht. De opbrengst ervan gaat direct naar Lombok. Een shirt kost 27,95 en hier gaat alleen de kostprijs van 11 euro vanaf. De rest (16,95) komt ten goede aan de Duduk Atas community. Daarnaast hebben we ook nog een fundraiser lopen waarvan de teller momenteel op 1665 euro staat. Wil je ook doneren? Ga dan meteen naar de actiepagina!

Draag bij

De komende dagen zullen we gedetailleerde berekeningen van de schade van de school binnen krijgen. Dan zullen we te weten komen hoeveel van het budget er over blijft en we bij kunnen dragen aan de wederopbouw van het dorpje. Donaties zijn dus nog steeds hard nodig! Wil je bijdragen? We hebben drie simpele manieren in het leven geroepen om de Duduk Atas community te helpen!

Nederlandse scholen

Werk je op een (basis)school en denk je dat je met je leerlingen een leuke student-for-student actie op kunt zetten voor Lombok? Bijvoorbeeld een sponsorloop of een goede doelen dag? Laat het ons dan weten via info@facethis.nl

Good Magazine NL