Het zal je niet ontgaan zijn: we hebben hele bijzondere truien aan onze collectie toegevoegd. De ontwikkeling ervan is een hele reis. Maar het vastleggen ervan is ook een vak apart. Gelukkig kwam door modefotograaf Liselotte Fleur to the rescue. Zij heeft de sweaters op prachtige wijze vastgelegd. We spraken haar naderhand over de door haar gedoneerde shoot.

Face This: Hoe lang fotografeer je al en waarom heb je voor dit vak gekozen?

Liselotte Fleur: Ik fotografeer al 13 jaar, het begon bij het fotograferen van mijn hond en de natuur tot ik al snel ontdekte dat ik de modefoto’s die ik tegenkwam in magazines heel interessant vond. Samen met mijn zusje en vriendinnen probeerde ik technieken uit met mijn eigen camera en zo ontstond mijn passie voor modefotografie, maar ook portretfotografie. Ik wist meteen dat ik fotograaf wilde worden, het was voor mij dan ook een logische keuze om fotografie te gaan studeren aan de kunstacademie in Rotterdam. Inmiddels ben ik al 5 jaar afgestudeerd en werk ik fulltime met veel passie als modefotograaf. Mijn verhalen als fotograaf zijn te volgen op mijn blog The Fashion Camera en dagelijks op Instagram.

 

FT: Voor welke klanten heb je al als modefotograaf gewerkt?

LF: Ik heb gefotografeerd voor onder andere: Monki (onderdeel H&M), L’Oréal Professionnel, Nelson en Wehkamp. Verder werk ik voornamelijk voor mode en beauty merken, winkels, magazines en influencers.

FT: Je hebt voor Face This de modefotografie verzorgd. Kun je ons iets vertellen over hoe je dat aangepakt hebt?

LF: Ik vond het erg leuk dat ik gevraagd werd om de nieuwe ‘collectie’ te fotograferen voor Face This, omdat ik het fijn vind dat ik met mijn werk een goed doel kan steunen. Ik vond het verhaal achter Face This erg mooi en inspirerend, hier wil ik graag mijn naam aan verbinden.

FT: Kun je iets vertellen over de apparatuur die je gebruikt hebt?

LF: Mijn shoots doe ik met de Canon 5D Mark IV en diverse lenzen zoals de Canon EOS 24-70mm f/2.8 L II, Sigma ART 35mm , 50mm en 85mm f/1.4. Verder fotografeer ik ook veel als ik op pad ben, dan neem ik mijn Olympus PEN E-PL9 mee met de 17mm f.1.8 Deze is veel compacter en hiermee kan ik mooie foto’s maken om vervolgens te delen op mijn Instagram en blog.

 

FT: Je hebt dit volledig vrijwillig gedaan. Werk je wel vaker als modefotograaf voor goede doelen?

LF: Dit was mijn eerste shoot voor het goede doel, en hopelijk niet de laatste.

 

FT: Gedurende de shoot werkte je met model Marieke Blankenstein. Daar heb je al eerder mee gewerkt. Hoe ging deze keer de samenwerking met haar?

LF: Marieke is één van de modellen die ik al een aantal jaar ken. Ik vind het erg leuk om mee te groeien met de modellen waarmee ik werk. Marieke en ik werkten aan een shoot toen we beiden nog jong en beginnend waren. Nu we steeds meer ervaring hebben en toffe projecten hebben gedaan, is het heel leuk om elkaar weer te zien en wederom samen te werken. Met Marieke weet ik altijd dat ze snapt welk gevoel ik over wil dragen op beeld en we weten van elkaar hoe we werken. Dit is erg fijn!

 

FT: Waarom heb je ervoor gekozen om ons een shoot te doneren?

LF: Ik vind het heel bijzonder dat ik mee kan helpen met iets wat ik heel graag doe; fotograferen. Ik hoop dat met deze foto’s de verkoop van de truien wordt vergroot en dat hierdoor veel Indonesische kinderen geholpen kunnen worden!

 

De truien die Liselotte fotografeerde, dragen het artwork van de Britse designer Jimmy Turrell en de Zweedse Stina Persson. In hun artwork verwerkten ze een tekening die gemaakt is door Indonesische basisschoolkids en de opbrengst ervan gaat direct naar hun basisschool toe zodat het onderwijs daar verbeterd kan worden. Wanna have one? Bestel je truien hier. 

 

Je kunt Liselotte Fleur via de volgende digitale kanalen volgen:

www.liselottefleur.com

www.thefashioncamera.com

https://www.instagram.com/liselottefleur/

sweaters-truien-stina-persson-face-this-2
sweaters-truien-jimmy-turrell-face-this-4
sweaters-truien-stina-persson-face-this-3
sweaters-truien-jimmy-turrell-face-this-5
Good Magazine NL