Reizen verbreedt letterlijk je horizon. Je even in een andere omgeving met andere omgangsvormen onder dompelen, laat je op een andere manier naar de wereld kijken. Deze video’s bereiden je voor op een eventuele reis naar het buitenland en laten zien hoe men in verschillende delen van de wereld elkaar begroet, versiert, kust én uitscheldt.

Begroeten

Hoe begroet je iemand in het buitenland? Contact leggen kan soms moeilijk zijn. Geef je elkaar een hand? Drie kussen? Of toch maar twee? In ons eigen land zijn er soms al onduidelijkheden over dit soort omgangsvormen – laat staan dat je weet hoe je dat in het buitenland doet. Online magazine Cut ging op reis naar 11 landen en zocht het uit.

Begroeten in het buitenland

Bewapend met een camera vroegen zij op de straten van onder andere Adis Abeba, New Delhi, Parijs, Bangkok, Berlijn, Adelaide en Seattle aan jongeren zoals jij en ik naar de manieren waarop je elkaar in die landen begroet. Bekijk hieronder de uiteindelijke film. Zodat je straks weet wat voor omgangsvormen de norm zijn en je niet voor ongemakkelijke situaties komt te staan:

Versieren, zoenen en beledigen

Wanneer een goed begin het halve werk is, zou een goede begroeting het begin van een mooi contact kunnen zijn. Maar online magazine Cut ging nog een stapje verder: ze vroegen de jongeren niet alleen naar hun begroetingen. Ze wilden ook weten wat de meest voorkomende pick up lines zijn, hoe ze elkaar zoenen en op welke manieren iemand te kennen geeft je niet zo’n aardige persoon te vinden. Altijd handig om te weten… Bekijk deze videos hieronder:

 

 

Verschillende omgangsvormen

Alhoewel sommige gebruiken en gewoontes wereldwijd van elkaar kunnen verschillen, laten deze video’s ook zien dat in de basis iedereen dezelfde emoties heeft. We uiten ze alleen anders en creëren daar verschillende omgangsvormen omheen. Happy travelling!

 

Good Magazine NL

2 Replies to “Omgangsvormen: zo begroeten, versieren, kussen én schelden ze in het buitenland”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *