Begin augustus maakten diverse grote aardbevingen van Lombok een rampgebied. Ook in het gebied waar Duduk Atas staat: het schooltje waar we al vanaf het begin van Face This mee samenwerken. Met de speciale Lombok Relief tees die we lanceerden, haalden we bijna 15.000 euro op. Dit is een prachtig bedrag en in deze blog lees je wat we er tot nu toe mee hebben kunnen doen, maar nog steeds is alle hulp meer dan welkom!

Allereerst willen we de positieve kant van dit verhaal even uitlichten: 15.000 euro in een paar maanden ophalen is voor ons echt een mijlpaal. We hebben veel mooie respons op onze speciale tees gehad, dat zich ook in harde pegels liet uitbetalen! We zijn dan ook al die mensen die een tee kochten ontzettend dankbaar!

School renovatie

Tot nu toe hebben we al veel met de opbrengsten kunnen doen. Onze eerste prioriteit was de school. Die was flink toegetakeld. Zo waren diverse delen van de plafonds verzakt, muren omgevallen, de trap ontzet en diverse ruiten gebroken. Maar met de opbrengst van de shirts hebben we dit alles meteen kunnen renoveren. En we zijn nog niet klaar, want met het budget kunnen we de school ook nog eens van een nieuwe watertank (om regenwater op te vangen) en de kleuterschool en de bibliotheek renoveren.

Community

Naast het zo snel mogelijk renoveren van de school wilden we er ook voor zorgen dat de leraren die nabij de school wonen ook weer een veilig onderkomen zouden krijgen. Hun huizen waren namelijk ook zwaar verwoest of volledig onbewoonbaar verklaard. Hier hebben we met ons budget deels aan bij kunnen dragen door hen semi permanente huizen aan te kunnen bieden en/of hulp te bieden met het renoveren van gehavende huizen.

Hulp

Tot nu toe hebben we al het personeel van de school (zo’n 35 mensen) en hun families (zo’n 165 mensen) kunnen helpen met een nieuw onderkomen. Maar we willen ook graag de leerlingen (en hun families) aan een goed onderkomen helpen. De lessen die ze op school leren, kunnen pas impact hebben als hun thuissituatie in orde is. Daarom kun je nog steeds ons Lombok Relief tee kopen. Hiermee zorg je ervoor dat de leerlingen van de school ook een dak boven hun hoofd krijgen.

Good Magazine NL