Plastic soep is een groot probleem. Maar er ontstaan steeds meer bijzondere initiatieven die die plastic soep tegen gaan. Zo hadden we het kort geleden nog over green bartending en dat er al veel wordt gedaan om bij het bereiden van cocktails minder afval te produceren. Nu waren er al wat alternatieven voor plastic rietjes zoals bijvoorbeeld bamboe. Maar wat als je rietje nou gewoon eetbaar is? En je beker trouwens ook?

Veilig en vegan plastic soep bestrijden

Je ziet bij sommige restaurants desserts geserveerd in eetbare chocolade cups of constructies van suiker waar je van alles in kunt gieten. Of de duurzame cocktails waar we het onlangs nog over hadden. Eigenlijk gaat LOLIWARE uit van hetzelfde principe. De rietjes en bekers van LOLIWARE zijn gemaakt van zeewier, biologische zoetstoffen en smaken en kleuren afkomstig uit groenten en fruit. Ze zijn zelfs ‘vegan’ want ze bevatten geen dierlijke gelatine en zijn daarnaast ook nog eens glutenvrij! Daarmee zijn de rietjes en bekers dus ook perfect voor kinderfeestjes. Plastic soep bestijden was nog nooit zo feestelijk!

Drink (en eet) smakelijk

De LOLIWARE rietjes en bekers zijn verkrijgbaar in zowel een transparante ‘naturel’ variant als verschillende smaken: Yuzu Citrus, Cherry Tart, Matcha Green Tea en Vanilla Bean. Er kunnen dranken en etenswaren in die je serveert op kamertemperatuur, gekoeld of bevroren. De textuur van de bekers en de rietjes is flexibel en elke beker wordt geleverd met een composteerbare papieren sleeve.

plastic soep eetbare rietjes

Biologisch afbreekbaar

De bekers en rietjes van LOLIWARE zijn de eerste producten uit een complete collectie die nog ontwikkeld wordt. Het doel van industrieel ontwerpers en oprichters van LOLIWARE, Chelsea Briganti en Lee Ann Tucker is om de ‘serviezen en verpakkingen van de toekomst’ te ontwikkelen, die tevens biologisch afbreekbaar zijn – designed to disappear: “Elk jaar gooien Amerikanen 25 miljard plastic bekertjes weg die uiteindelijk op stortplaatsen terechtkomen en een bron zijn voor de plastic soep in onze oceanen. We wilden een oplossing vinden,” zeggen de ontwerpers.

LOLIWARE en de toekomst

Wat begon als een inzending voor een ‘Food Design’ wedstrijd in 2010 is uitgegroeid tot een missie om de serviesgoed- en verpakkingsindustrie te transformeren door producten te maken die non-toxisch, leuk én ook nog eens smakelijk zijn. “Ik zie ontwerpers als vertegenwoordigers van verandering en geloof fundamenteel in de kruisbestuiving van ideeën, disciplines en middelen. Evenals een spannende vertaalslag waarin design samenvalt met wetenschap”, aldus Chelsea. “Mijn passie is het creëren van disruptieve, ervaringsgerichte productontwerpen die een positieve voetafdruk achterlaten. Door de combinatie van duurzaamheid, functionaliteit en een nieuw perspectief”, voegt Lee Ann daar aan toe. Ook al is het nog maar het topje van de plastic soep berg die ze hiermee verminderen, met hun missie bewijzen deze ontwerpers dat duurzaamheid ook fun en esthetisch kan zijn.

 

[Wow-Viral-Signups-Pro id=”1″]

 

More inspiration for good:


Vond je dit een leuk artikel? Like ons dan op Facebook, abonneer je op onze gratis nieuwsbrief of lees rustig verder. Wellicht dat je onderstaande artikelen ook leuk vindt!

Good Magazine NL

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *