Ben je creatief? En wil je dat de wereld een klein stukje liever wordt? Doe dan mee met de ‘Poster for Peace’ contest: een poster design competitie waarbij je een poster voor de vrede moet maken. De 50 mooiste posters worden geëxposeerd in de Canadese hotelkamer waar John Lennon en Yoko Ono hun tweede bed-in for peace doorbrachten.

Het begon allemaal in ons eigen Amsterdam. Kamer 702 van het Hilton hotel om precies te zijn. Daar hielden John Lennon en Yoko Ono in maart 1969 hun eerste zogenaamde bed-in om aandacht voor wereldvrede te vragen. Twee maanden later hielden de hippies van weleer een dergelijke actie, waarbij dit keer kamer 1742 van het Queen Elizabeth hotel van Montreal ‘plaats delict’ was.

Posters for peace

Op 21 september a.s. wordt die befaamde bed-in op exact dezelfde locatie herdacht. Wederom is de promotie van wereldvrede de inzet. En het mooie is: jouw poster kan daar aan de muur hangen! Ben je grafisch vormgever, illustrator of gewoon een amateur creatief: het maakt niet uit. Als jij een geweldige ‘Poster for Peace’ ontwerpt, dan komt jouw poster misschien wel in suite 1742 van het Queen Elizabeth hotel te hangen: de hotelkamer waar John en Yoko hun tweede bed-in for peace hielden. Bovendien maak je kans op een prijs van maar liefst $4000,- Canadese dollars.

Inspirerende video

Sid Lee Collective and MASSIVart zijn de organisatoren van de ‘Posters for Peace’ contest. Om de competitie ruchtbaarheid te geven, knalden ze onderstaande video op het internet. Een video die erg inspirerend zal werken. Bekijk ‘m hieronder – tis maar een minuutje:

Hoe ziet vrede er volgens jou uit?

‘We wilden een oproep de wereld in slingeren en de wereld uitdagen ons de beste definitie van vrede aan te dragen. Waarom? Omdat we ons realiseerden dat we eigenlijk nog geeneens weten wat vrede is of hoe het eruit ziet,’ legt Thierry Faucher van Sid Lee uit. Wil je mee doen? Dan heb je nog een week de tijd: 1 september moeten alle inzendingen binnen zijn. Nee, nee: vrede laat niet op zich wachten.

Symbolen voor vrede

Dat symbolen krachtige elementen zijn, hebben we al in een eerder artikel over Obey kunstenaar Shepard Fairey verkent. De street artist die eerder al verantwoordelijk was voor de ‘Hope’ poster van Obama, kwam onlangs in het nieuws met een nieuw, controversieel icoon waarop een vrouw met een hoofddoek van de Amerikaanse vlag te zien is. Een sterke visual waar een bijzonder verhaal achter zit. In dit artikel over het kunstwerk van street artist Shepard Fairey, nemen we een deep dive in het achterliggende verhaal.

Doe je mee? Laat het ons weten!

Ga je mee doen? Laat het ons dan zeker weten! Wie weet kunnen we er in een volgend artikel aandacht aan besteden! Good luck J Je kunt ons bereiken via info@facethis.nl
Ga naar de Posters for Peace actiepagina.

Meer toffe inspiratie for good:

 

 

Good Magazine NL

Comments are closed.