Ga je op vakantie naar Lombok? Dan zul je Senggigi ongetwijfeld aan doen. De steeds populairder wordende badplaats kent prachtige stranden. Maar wend je blik ook eens naar het heuvelgebied dat er vrijwel direct achter ligt. Daar vind je een door de grote massa nog onontdekt gebied met prachtige bossen en een dito slaapplek. We spraken met de eigenaar van deze eco villa.

senggigi-lombok-eco-villa

Lombok is populair. Het is niet voor niets hét Indonesische eiland van de reisbloggers van Reisjunk. Bovenop een heuvel nabij de toeristische stad Senggigi op Lombok staat een ecovriendelijk familiehuis. De tuin geeft adembenemende uitzichten op zee. Je kunt zelfs Bali zien. En heel fijn: al dit moois is te huur. De villa wordt omringd door een sprookjesachtige tropische tuin. Ontelbare vrolijk uitgedoste vogels voelen zich hier thuis. Zij vinden hun plek in een van de oude bomen. Over het landgoed stroomt een natuurlijke kreek met een dam. De tuin is met zorg ingericht. Tussen inheemse planten staan Javaanse beelden. De luxe zwembaden nodigen uit tot een frisse duik en voor kinderen is er genoeg vertier. Zij kunnen zich uitleven op een trampoline of op de sportvelden.

senggigi-lombok-eco-villa

‘De heuvel van Senggigi’

Villa Laras, zoals de in Senggigi gelegen woning heet, is een langgekoesterde droom van Sopantini en haar Australische man Mark. Toen zij na een lange zoektocht de ‘heuvel’ kochten, was het nog een onontgonnen stuk land. Samen met de lokale bevolking en een groep pioniers werd het langzaam bij beetje aangepakt, op een duurzame manier. ,,Wij wilden iets speciaals. Iets dat onze waarden zou reflecteren”, aldus Sopantini. “De meeste hedendaagse huizen, villa’s en hotels in Indonesië werken tegen het klimaat in, in plaats van ermee samen te werken”, zegt zij. Bij hun woning geldt het tegenovergestelde.

senggigi-lombok-eco-villa

Milieuvriendelijke snufjes

Het huis – een combinatie tussen modern en traditie – mocht bijvoorbeeld geen betonnen ‘oven’ worden dat door het tropische klimaat snel zou opwarmen. Ze wensten een huis zonder airconditioning. De eigenaresse: ,,Een goed ontwerp kan energie, water en geld besparen, terwijl het aan de andere kant veel prettigere ruimtes creëert.” En dat is het echtpaar gelukt. Het huis te Senggigi zit vol milieuvriendelijke snufjes. De zon wekt elektriciteit op, regenwater zorgt voor koeling, water wordt op een natuurlijke manier gefilterd en voor hun huis hoefde geen enkele boom in het regenwoud te worden geveld.

senggigi-lombok-eco-villa

Verkoelend onderkomen

De villa in Senggigi is gebouwd volgens de Javanese Limasan stijl. De open ruimtes hebben geen glas maar houten luiken. Voor Laras werden gerestaureerde antieke houten panelen gebruikt. De wind zorgt voor een verkoelend briesje. Behalve het familiehuis bestaat het complex ook uit twee gastenverblijven. Een daarvan is een traditionele Javaanse joglo (woning) die is gedemonteerd, verscheept en opnieuw is opgebouwd. Toeristen die naar Senggig komen, kunnen het hele complex voor enkele nachten (deels of geheel) afhuren. De familie is namelijke (tijdelijk) terug verhuisd naar Java, waar Sopantini oorspronkelijk vandaan komt. Het gezin kan niet wachten om uiteindelijk weer op Lombok te settelen. “Tot die tijd kunnen bezoekers hiervan genieten. Het is perfect voor een vakantie. Voor een wandeling over de heuvel. Rust en vredig. Het is heerlijk om wakker te worden met het gezang van vogels op de achtergrond. Tegelijkertijd steunen zij dan ons werk voor de lokale gemeenschap en het milieu”, besluit Sopantini.

senggigi-lombok-eco-villa

10% korting op je verblijf

Ga jij binnenkort ook naar Senggi en wil je ook in deze eco villa overnachten? Dan hebben we een leuke actie voor je. Meld je je aan voor onze nieuwsbrief (onderaan dit artikel)? Dan krijg je 10% korting op je overnachting. Hoe? Door de confirmation mail van onze nieuwsbrief uit te printen en mee te nemen, naar de eco villa. Daar zul je bij aankomst je 10% korting cash terugkrijgen. Let op: je moet dus eerst voor de volledige prijs je boeking doen, waarna je daar ter plekke je korting terug krijgt.

 

Indonesisch kookboek Boekoe Kita winnen?

indische-recepten-indonesisch-koken-1

Word dan lid van de Face This newsletter. Want in elke editie geven we, exclusief aan onze abonnees, een mooie giveaway weg. En rond eind november is dat kookboek Boekoe Kita. Zorg dus dat je je zo snel mogelijk onder dat artikel inschrijft! Daarnaast bevat elke nieuwsbrief inspirerende travel, fashion, culture en lifestyle artikelen die de wereld een stukje beter maken.

 

More inspiration for good:


Vond je dit een leuk artikel? Like ons dan op Facebook, abonneer je op onze gratis nieuwsbrief of lees rustig verder. Wellicht dat je onderstaande artikelen ook leuk vindt!

Good Magazine NL

One Reply to “Senggigi slaapplek: in deze eco villa op Lombok móet je geslapen hebben”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *