Face This bestaat 10 jaar. Door de jaren heen hebben we diverse scholen in Indonesië kunnen ondersteunen. Dit allemaal dankzij iedereen die een Face This T-shirt gekocht heeft. Maar op de achtergrond zijn er twee bijzondere mensen die ons structureel en al vanaf het begin extra steunen. Sponsor Frank van Haren van WerkXL – en zijn vrouw Ilse Muhlstaff bijvoorbeeld. Wie zijn zij precies en wat drijft hen, Face This al 10 jaar te steunen? Lees snel verder!

Sponsor als katalysator

De hulp die Face This van Frank en Ilse ontvangt, helpt ons investeringen te doen waardoor Face This kan blijven doen wat we moeten doen: T-shirts voor scholen in Indonesië maken. Met de hulp van Frank en Ilse kunnen we nieuwe collecties produceren, zodat jij als Face This T-shirt drager een groter deel van je aankoop aan een school in Indonesië doneert. Sponsor Frank en Ilse vormen daardoor een catalysator voor alle T-shirt aankopen die gedaan worden. Daarnaast dragen Ilse en Frank via ons ook direct bij aan concrete schoolprojecten in Indonesië.

Fijn gesprek

We bezoeken Frank en Ilse in hun prachtige huis, dat grenzend aan Barendrecht, op het zuidelijkste dijkje van Rotterdam ligt. Het is er on-Rotterdams rustig en doet eerder Frans dan Nederlands aan. Het is deze plek waar Ilse met haar Hier & Nu als psychotherapeut een praktijk heeft en mindfulness trainingen geeft. Maar vandaag wordt er even niet gewerkt. Onder het genot van een dampende barbeque, een ondergaand zonnetje en een bijzonder fris Indiaas biertje hebben we een fijn gesprek over 10 jaar Face This.

‘We hebben het gewoon veel te goed’

‘Eigenlijk geven we nog veel te weinig,’ zegt sponsor Frank. Met zijn bedrijf WerkXL begeleidt hij werkzoekenden naar een nieuwe baan. Onder andere door ze een goede opleiding te geven en te bemiddelen voor die nieuwe job. Dat niets vanzelfsprekend is (ook niet in Nederland), weet Frank dus maar al te goed: ‘We hebben het hier gewoon veel te goed. Het is ongelijk verdeeld in de wereld’. Het verklaart misschien waarom hij naast zijn bedrijf ook nog met zijn steun aan Face This de wereld een klein beetje beter wil maken.

Indruk

Frank’s vrouw Ilse is een power-vrouw pur sang. Want naast haar werk als psychotherapeut en het geven van mindfulness sessies, was Ilse ook heel erg betrokken bij de school van haar kinderen. Het was dan ook de klas van haar oudste dochter Ilya, waar zij co-founder van Face This (Jelka Priem) leerde kennen. Want die was in groep 6, 7 en 8 de juf van Ilya. Precies toen Jelka met Jos de Face This foundation startte. Later kwamen ook broertjes Bart en Joost bij haar in de klas, waar de Face This verhalen van Jelka ook op hun een diepe indruk maakten. ‘Inmiddels zijn onze kinderen jong volwassen en het feit dat onze oudste Ilya en Joost  vorig jaar tijdens hun backpack reis langs het eerst voltooide Face This project in Lombok zijn gegaan om met eigen ogen te zien waar ze vroeger zelf op de basisschool bij betrokken waren. Het geeft aan wat voor indruk dat toen op ze heeft gemaakt.’ We interviewden Ilya over hoe ze haar trip ervaren heeft.

2017-06-12-PHOTO-00001813

Foto: Ilse (r) met haar oudste dochter Ilya, uiteraard in een Face This T-shirt.

Respect

‘Met veel respect hebben wij de afgelopen 10 jaar hun inzet over de diverse projecten op de verschillende eilanden Lombok, Java en Flores gevolgd’, vertelt Ilse verder. ‘Respect omdat beiden Face This steeds professioneler vorm wisten te geven, naast dat ze ook nog een baan hadden en zelf een gezin kregen.’ Frank vult aan: ‘Er wordt met veel passie en creativiteit geld opgehaald voor mensen die het harder nodig hebben dan wij. Wat ik erg mooi vind is dat we als sponsor met relatief weinig geld veel dingen hebben kunnen veranderen voor de mensen daar. Ook mooi is dat de mensen zelf helpen bij de opbouw en verantwoordelijkheid hebben om het te onderhouden.’

Ook bijdragen?

Wil jij met je bedrijf ook als sponsor een katalysator voor Face This worden? Ons doel is om met Face This de komende jaren verder te groeien. En daar is hulp bij nodig. Vandaar dat we op zoek zijn naar bedrijven die ons een extra steuntje in de rug kunnen bieden om Face This naar een hoger niveau te tillen. Heeft jouw bedrijf ruimte om bij te dragen aan een mooiere wereld? En wil je daarbij een grote impact maken op de toekomst van Indonesische basisschoolkids? Stuur dan een mailtje naar jos@facethis.nl en wie weet kan er iets moois ontstaan!

Good Magazine NL

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *