Waarnaartoe op vakantie? Het is misschien een first world problem. Maar als je al veel van de wereld gezien hebt, kun je soms even om wat reisinspiratie verlegen zitten. Het nieuwe reisboek Atlas Obscura is precies voor die reizigers gemaakt. En wij mogen van uitgeverij Terra een exemplaar weggeven. We verloten ‘m onder onze nieuwsbrief abonnees, dus meld je snel aan!

Het schitterende Atlas Obscura is een 470 pagina’s tellend verzamelwerk van bizarre reisbestemmingen van over de hele wereld. Het heeft geen lineaire indeling dus je kunt het boek openslaan waar je wilt en je laten verwonderen van de bijzondere reistips die het boek rijk is. Waarnaartoe op vakantie? Met ‘Atlas Obscura’ op de koffietafel ben je de komende jaren wel eventjes zoet.  

Al enthousiast geworden? Onderaan deze pagina kun je, door je op onze nieuwsbrief te abonneren, een exemplaar van het boek winnen. Da’s sowieso een goed idee, want als je je abonneert, krijg je een downloadlink naar de eerste 20 pagina’s van dit boek opgestuurd. Voor wie nog niet overtuigd is: in dit artikel duiken we in 5 bijzondere reisbestemmingen uit Atlas Obscura.

Atlas Obscura: 5 reistips voor je uitgelicht

Om je alvast een voorproefje te geven, lichten we hieronder 5 van de 1000 tips voor je uit. Hierbij stelden we onszelf telkens de vraag ‘Waarnaartoe op vakantie?’. Lees snel verder en laat je meevoeren in de wondere wereld van Atlas Obscura:

Waarnaartoe op vakantie? Zwemmen met zwijnen!

Nee, niet in een vieze modderpoel naast een boerenschuur in het Westland. We hebben het hier over de blauwe wateren rondom de Bahama’s. Big Major Cay om precies te zijn – één van de eilanden van de eilandengroep. Het is onduidelijk hoe de tamme beestjes hier terecht gekomen zijn, maar het zwemmen met de zwijnen is uniek en een leuk alternatief voor wie al die vissen en waterplanten een beetje zijn gaan vervelen…

 • Wat: Zwemmen met zwijnen
 • Waar: Big Major Cay – Bahama’s
 • Hoe: Big Major Cay bereik je door Nassau naar Staniel Cay te vliegen en dan noordwaarts te varen. De varkens houden van aardappels.

Waarnaartoe op vakantie? De glimmende wormen grot!

waarnaartoe-op-vakantie-waitomo-glowworm-cavesAl varende door de Waitomo grotten in Nieuw Zeeland, lijk je onder een blauwe sterrehemel te glijden. Althans daar lijkt het op. In werkelijkheid zijn de sprookjesachtige lichtjes aan het plafond geen sterren, maar glimwormen die een bauw-groen licht geeft in de 6-12 maanden dat ze zich in het larvestadium begeven.

 • Wat: Glimmende wormen grot
 • Waar: 39 Waitomo Caves Road, Waikato – Nieuw Zeeland
 • Hoe: De dichtsbijzijnde stad is is Hamilton, op 1 uur rijden. Fotograferen in de grotten is niet toegestaan en in de buurt van de glimwormen moet je stil zijn.

Waarnaartoe op vakantie? Surfen op de Amazone!

Waarnaartoe-op-vakantie-surfenSurfen doe je op zeeën. Niet op rivieren. Tenzij het de Amazone is, ergens in de periode tussen februari en maart. Door de stand van de maan, krijgt de Zuid-Amerikaanse rivier de grootste vloedgolf ter wereld te verduren. Daarbij kunnen snelheden bereikt worden van wel 32 km per uur. De surfers, die speciaal voor de pororoca van over de hele wereld naar de Amazone trekken, kunnen golven van wel 3,65 meter berijden.

 • Wat: Surfen op de Amazone
 • Waar: Sao Domingos do Capim, Para – Brazilië
 • Hoe: Surfers verzamelen bij Sao Domingos do Capim op 2 uur rijden van Belem. De wedstrijd wordt tussen februari en april gehouden en behelst heel wat uurtjes wachten. Het precieze moment van de poroca is immers niet te voorspellen.

Waarnaartoe op vakantie? De huwelijksmarkt in Sjanghai!

Waarnaartoe-op-vakantie-peoples-squareOp People’s Square in Sjanghai wemelt het van de advertenties. Ze worden er opgehangen door mannen en vrouwen van middelbare leeftijd. Wat ze adverteren? Hun zoons en dochters. Via de advertenties willen de ouders hun kinderen aan een huwelijkspartner helpen. Voor een potentieel stel elkaar ontmoet, bespreken hun ouders de haalbaarheid van de relatie en wisselen ze informatie uit over uiterlijk, interesses en geld. Het succes percentage is klein; sommige ouders komen hier al jarenlang ieder weekend. Maar ondanks dat blijft de huwelijksmarkt desondanks bloeien.

 • Wat: Huwelijksmarkt
 • Waar: People’s Square, Wusheng Road, Huangpu, Sjanghai – China
 • Hoe: Neem de metro naar People’s Square en loop in westelijke richting het park in.

Waarnaartoe op vakantie? De Unclaimed Baggage Center!

Waarnaartoe-op-vakantie-baggageBen je ooit weleens wat kwijtgeraakt tijdens je reizen? En nooit de moeite genomen het op te halen? Dan bestaat er een kans dat je gear via de Unclaimed Baggage Center een nieuw baasje heeft gekregen. Deze Amerikaanse reseller koopt truckladingen vol kwijtgeraakte bagage bij Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen op en verkoopt deze vervolgens in een gebouw ter grootte van een huizenblok.

 • Wat: Unclaimed Baggage Center
 • Waar: 509 West Willow Street, Scottsboro, Alabama, Arkansas – USA
 • Hoe: Het Unclaimed Baggage Center bevindt zich naast de Cedar Hill begraafplaats.

Download gratis de eerste 20 pagina’s

Wil je weten hoe het binnenwerk eruit ziet? En ben je benieuwd naar een aantal reisbestemmingen die in het Verenigd Koninkrijk gelegen zijn? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan automatisch een linkje naar een PDF met daarin de eerste twintig pagina’s. Je zult dan zien hoe prachtig het boek is vormgegeven en welke Engelse reisbestemmingen Atlas Obscura voor je in petto heeft. Helemaal voor noppes!

Winactie reisboek Atlas Obscura

Waarnaartoe-op-vakantie-atlas-obscura1Het abonneren op onze nieuwsbrief is sowieso een goed idee. Je krijgt dan niet alleen de beste artikelen van Face This magazine opgestuurd. Je krijgt ook de kans om mee te doen met onze weggeefacties. Ontvang je de eerstvolgende nieuwsbrief, die we half oktober versturen, dan kun je Atlas Obscura winnen door de nieuwsbrief naar ons terug te mailen met de mededeling dat je het boek wilt winnen. That’s it. Dus:

 • geef je hieronder op voor onze nieuwsbrief
 • Wacht totdat onze eerst volgende nieuwsbrief uitkomt (eind oktober)
 • Reply die nieuwsbrief en keep your fingers crossed…

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

* verplicht veldMagazine instellingen:


More inspiration for good:

Good Magazine NL

One Reply to “Waarnaartoe op vakantie? 5 bizarre reistips uit reisboek Atlas Obscura [WINACTIE]”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *