Denise is yogalerares in Maassluis en De Lier. Ze is een fervent Face This fan en heeft meerdere tees. We wilden graag weten wat haar bewogen heeft zoveel T-shirts van Face This te kopen. En daarom interviewden we haar onlangs.

Kun je iets vertellen over Yoga bij Denise? Wanneer ben je daarmee begonnen? Wat voor soort yogalessen geef je? En wat voor soort mensen komen daar op af?

Denise:  Na mijn eerste yogales wist ik al dat ik ooit zelf yogales wilde gaan geven. Na jarenlang verschillende soorten yoga te hebben beoefend, heb ik in 2017 de knoop doorgehakt en ben ik begonnen met een yogaopleiding. Ik heb de Ashtanga yoga opleiding gevolgd en met succes afgerond. De ademhaling, de herhaling van de asana’s en de meditatie komen allemaal bijeen in deze uitdagende vorm van yoga. Het bewust bewegen van je lichaam met aandacht en liefde, is waar ik mijn rust en meditatie in vind. Het geven van yogalessen geeft me de kans om de mensen mee te nemen in deze yoga ervaring. Ik geef Relax yoga, Hatha yoga, Vinyasa yoga en Ashtanga yoga bij www.passionforyoga.nl in Maassluis en www.up-toyou.nl in De Lier. Er komen veel verschillende mensen op af; jong, oud, mannen, maar voornamelijk vrouwen. Veel mensen komen naar de yogalessen om rust te vinden in het drukke leven van nu. In al mijn lessen is de flow, de vinyasa, heel belangrijk, de ademhaling verbinden met de beweging. Als je rust kunt vinden in je ademhaling kun je krachtig en sterk in de houdingen staan en dat kun je meenemen in het dagelijks leven. Sinds kort staat ook zwangerschapsyoga in dit rijtje.

Hoe ben je met Face This in contact gekomen?

D:  Ik ken Face This via mijn lieve en super enthousiaste collega Jelka. Wij werken samen op de Montessorischool Maassluis. Ze vertelt altijd heel bevlogen over de stichting die ze samen met Jos heeft opgericht.

Je hebt al heel veel T-shirts van ons. Hoeveel zijn het er precies? En zijn die allemaal voor jezelf of ook voor anderen?

D:  O jeetje hoeveel, dat moet ik echt even gaan tellen….. Ik heb er 7. Mijn man heeft er 2 en kinderen hebben er nu eentje. Het is leuk als ik of de kinderen één van de shirtjes naar school aantrekken, er is altijd wel iemand die dezelfde aan heeft. Mijn ouders hebben er laatste ook één besteld en ook eentje voor mijn kleine neefje. Alle mannen hebben nu hetzelfde shirt.

Wat vind je er zo leuk aan?

D: Het zijn gave shirt met een uniek design. En het mooiste is natuurlijk dat je met het kopen van deze Tees ook nog kinderen kan helpen. Nu ook net na de aardbeving in Lombok. Het is zo ver weg van ons, maar op deze manier kan je toch een steentje bijdragen en mensen helpen.

Je bent niet de enige yogi die onze tees zo leuk vinden. Er zijn opvallend veel andere yoga beoefenaars die ons goede doel ondersteunen. Kun je daar een verklaring voor geven? Waarom denk je dat onze tees juist onder yogi’s zo leeft?

D:  Juist het feit dat je met het kopen van deze Tees anderen helpt, ik denk dat dat is wat veel mensen motiveert. Maar ook de unieke prints op de shirts, spreekt veel mensen aan.

Je bent ook juf. Stel, je zou een dagje op één van onze schooltjes voor de klas kunnen staan. Wat zou dan de belangrijkste les zijn die je de kids zou mee geven? En waarom?

D: Ik zou het helemaal fantastisch vinden om die kans te mogen krijgen. Ik denk dat de veel meer lessen van de kinderen zou leren, dan zij van mij. Maar wat ik ze mee zou willen geven is de kracht vinden in jezelf om het zelf te doen. Kinderen willen van jongs af aan alles zelf doen. In het Montessorionderwijs proberen we de omgeving zo in te richten dat de kinderen het daadwerkelijk zelf kunnen doen. De mooiste momenten in het onderwijs zijn als kinderen zelf te een ontdekking komen en hiermee aan de slag gaan. Dat zou ik deze kinderen willen leren, eigenlijk meer de mogelijkheid geven om het zelf te leren.

Good Magazine NL