fbpx

HET VOLLE LEVEN x
Face This T-shirts

Een unieke serie T-shirts, ontworpen door de leerlingen van basisschool Het Volle Leven en Ayu (10) van Lombok, Indonesië. 

Ayu

togetherness starts with a tee

01

aardbeving op lombok

In 2018 werd het Indonesische eiland Lombok getroffen door een van de hevigste aardbevingen van de afgelopen decennia. Er vielen vele doden en vele gebouwen raakten beschadigd. Zo ook het SDN1 Senggigi: de school van Ayu, (10). Face This vroeg aan Ayu en acht van haar mede leerlingen een tekening te maken. (Street) artists van over de hele wereld maakten met deze tekeningen unieke T-shirts. Met de opbrengst hiervan willen we de school van Ayu en haar mede-leerlingen renoveren. Ayu ontwierp samen met de Nederlandse artist/illustrator Hedof een T-shirt. Hoe? Dat zie je in onderstaande video:

SDN1 Senggigi
02

het volle leven

Na de (street)artists die hun T-shirts met Indonesische kindertekeningen ontwierpen, is het nu de beurt aan Nederlandse basisschoolleerlingen om Face This T-shirts te ontwerpen. Hierbij hebben de leerlingen van basisschool Het Volle Leven dan ook een primeur: het is de allereerste Nederlandse school waar, samen met de tekening van Ayu, een Face This T-shirt mee ontworpen is. In maart hebben alle leerlingen van Het Volle Leven een tekening gemaakt en samen met Ayu’s tekening hebben wij die in bijzondere T-shirts verwerkt. 

03

wearing is caring

Met het bijzondere T-shirt dat de leerlingen van Het Volle Leven samen met Ayu ontworpen hebben, willen we de school van Ayu gaan renoveren. Dus hoe meer T-shirts er verkocht worden, hoe sneller we die renovatie kunnen opstarten. Daarom zijn de T-shirts niet alleen voor de leerlingen van Het Volle Leven ontworpen: ook volwassenen (ouders, familie en vrienden) zou dit kekke T-shirt niet misstaan!

Ayu (10)
OVER ons

Face this t-shirts

Face This is een Nederlandse non-profit organisatie die Indonesische basisschoolkids, samen met (street)artists van over de hele wereld, T-shirts laat ontwerpen. De opbrengsten van deze shirts gebruiken we om de hulpbehoevende scholen van deze Indonesische kinderen te verbeteren. Zo geven ze letterlijk vorm aan hun eigen onderwijs. Zowel nationale als internationale sterren houden van hun Face This T-shirts: 

Blijf up-to-date en volg ons op:

Face this ook op jouw school?

Heb jij vriendjes, vriendinnetjes op een andere school en willen die ook graag een T-shirt met Indonesische basisschool kids ontwerpen? Dat kan! Stuur even een mailtje naar info@facethis.nl en wie weet zijn zij straks ook een T-shirt aan het ontwerpen voor het goede doel!

MAIL NAAR ⟶ info@facethis.nl 

Deel de T-shirts op deze pagina met je vrienden:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll to Top