Hét Indonesische eiland van de reisbloggers van Reisjunk  

Bij Face This houden we van Indonesië. Voor ons werk hebben we vele prachtige eilanden mogen bezoeken. Maar in deze rubriek ‘Hét Indonesische eiland van…’ laten we de pro’s aan het woord: de reisjournalisten en reisbloggers die de hele wereld over reizen, op zoek naar mooie verhalen. Inclusief Indonesië. We zijn benieuwd naar hun favoriete Indonesische eiland. In deze tweede editie is het de beurt aan de makers van Reisjunk.

Wat begon als hobby en leuke foto’s en reisverhalen met vrienden delen, werd serious business voor Greg en Irene van Reisjunk.nl. Voor hun reisblog reizen ze nu 9 maanden per jaar de hele wereld over op zoek naar de mooiste en meest bijzondere plekjes op aarde. Deze keer het favoriete Indonesische eiland van de makers van Reisjunk: Lombok.

Reisjunk: van hobbyproject naar 100.000 volgers

“Bijna vier jaar geleden begonnen we Reisjunk.nl als hobbyproject. We wilden graag verhalen, tips en foto’s van onze reizen delen met familie en vrienden. Al snel kwamen we erachter dat steeds meer vrienden van vrienden ons gingen volgen. Tegenwoordig delen we onze reistips met zo’n 110.000 volgers en zijn we het grootste gedeelte van het jaar op reis,” vertellen Greg en Irene als ze even in Nederland zijn.

Hét Indonesische eiland van Reisjunk: Lombok

Altijd op zoek naar de mooiste en meest bijzondere plekjes op aarde, oef wat vervelend… Indonesië valt in die categorie en is een land dat jullie zeker een keer per jaar bezoeken. Is er een eiland favoriet? “Oei, dat is een moeilijke! Indonesië behoort zeker tot de meest favoriete landen die wij bezocht hebben, niet voor niets komen we hier ieder jaar weer terug. Een paar maanden geleden zijn we voor de tweede keer naar Lombok geweest en we moeten zeggen dat dit wel echt een bijzonder Indonesisch eiland is.

Indonesisch eiland met minder toerisme

Vergeleken met Bali, waar we ook al een paar keer waren, is op Lombok nog niet zoveel toerisme. Op het avontuurlijke Lombok vind je waanzinnige verlaten stranden, je kan de 3726 meter hoge vulkaan Rinjani beklimmen en er hangt een relaxed sfeertje. In je reisroute op dit Indonesische eiland mag in ieder geval Kuta niet ontbreken, een stadje met rondom wereldstranden, een azuurblauwe zee en veel leuke feestjes. Check onze 8 niet te missen tips over Kuta. Met een huurauto of scooter heb je alle vrijheid en kan je in zo’n 1,5 week het hele Indonesische eiland verkennen. Lombok laat zich prima combineren met Bali. Vanaf Sanur en Padang Bai op Bali is het maar 1,5 uur reizen per speedboot naar Lombok, maar een uurtje vliegen kan ook.”

Avontuur op een ander Indonesisch eiland: Komodo

Zoveel gezien en beleefd, ook in Indonesië. Is er nog een droomreis denkbaar? “Voor 2018 hopen we mee te kunnen op de boot van Le Pirate Explorer. Dit is een super relaxte boottocht van 5 dagen waarbij je gaat eilandhoppen rondom het National Park van een ander Indonesisch eiland: Komodo. Ondertussen kun je ultiem relaxen op de boot met een kleine groep avonturiers.

Favoriete reisspreuk? ‘Then I realized adventures are the best way to learn’

We hebben al veel goede verhalen gelezen over deze trip en kunnen niet wachten om het zelf te beleven. De Komodo-eilanden staan vooral bekend om de gigantische Komodovaranen maar er is nog zoveel meer te beleven. Zo heb je Padar eiland, tussen de eilanden Rinca en Komodo in, waar je de meest waanzinnige zonsondergang kan bekijken. Hopelijk kunnen we dit volgend jaar van ons lijstje afstrepen!” Komodo was ook al het favoriete Indonesische eiland van Corno van den Berg. Lees hier waarom hij dit een fantastisch Indonesisch eiland vindt.

Teva’s en het testen van waterflessen  

Voor wat betreft reistips, wat is er volgens jullie onmisbaar op reis? “Teva’s! En de waterfles van Mizu. Ik heb vaak waterflessen uitgeprobeerd en altijd was na een uurtje of twee het water alweer lauw. Maar als je ijsklontjes in de Mizu fles gooit, kun je ze er 5 uur later nog uithalen, ook al is het 30 graden buiten. Daarmee heb je altijd lekker koud water en dat is op reis erg fijn.” Naast het altijd koele water, zorgen de Reisjunks er ook voor dat ze zo min mogelijk waterflessen hoeven te kopen. De Mizu flessen vullen ze namelijk zoveel mogelijk op refill punten. Hiermee dragen ze bij aan duurzaam toerisme.
De genoemde reisgear gaat dan ook zeker mee op de volgende reis van Greg en Irene. “We vertrekken over een aantal dagen naar Colombia en Mexico voor tien weken. Twee nieuwe landen voor ons, dus daar hebben we onwijs veel zin in.”

Bali hoteltip van Reisjunk: Hideout Bali

Nergens vonden Greg en Irene zo’n diversiteit aan te gekke en bijzondere hotels als op Bali. De lucky birds mochten 2 nachten verblijven in het Hideout Bali. Volgens hen de perfecte plek voor avonturiers en favoriet van veel bekende Instagrammers. De Hideout is – de naam verklapt het al –  een Eco Bamboo bungalow die je helemaal voor jezelf hebt. Met rondom de verbluffend mooie bergen van de Gunung Agung vulkaan. Lekker afgelegen, in de middle of nowhere: het dichtstbijzijnde dorpje ligt op 500 meter afstand. Daarom hoort er een scooter bij je overnachting. Alleen moet je, volgens Greg en Irene “niet bang zijn voor spinnen, de bungalow is helemaal open en je doucht ook in de openlucht”.

Reisinspiratie op doen?

Heb je na het lezen van dit verhaal ook zo’n zin gekregen om op reis te gaan? Maar: waarnaartoe op vakantie?! Check dan deze review van het bijzondere reisboek Atlas Obscura. We mogen zelfs een exemplaar weggeven. Dus neem snel een kijkje.

Meer inspiration for good:

5 thoughts on “Hét Indonesische eiland van de reisbloggers van Reisjunk  ”

  1. Hallo mijn vraag is wat is de beste reis tijd om naar de Molukken te gaan.
    Bij voorbaat dank
    Groetjes jack le clercq

  2. L.S.’

    De fijnste plekken tot nu zijn de plekken,waar de tradities nog bleven bestaan.We waren eens ca 7 jaar geleden op een miniscuul klein eilandje in ZW Lombok.Daar zag je echt het paradijs onder aarde,maar toen we er na 5 jaar weer kwamen waren de vissen weggejaagd door te veel toeristen,die 7 jaar geleden begonnen te komen.Best eten ooit was door de traditioneel levende moeder ve onmoet hebbende reisgids op Bali uit Lombok.Hele fijne plekken waren in de pension/losmen v Ibu Maria op P Semau nabij Kupang/Timor,Pangkalan Bun in Kotawaringin/Z Kalimantan(nabij orang utan park ook),Amanatun op Timor,de O Timorese enclave Oecusse Ambeno,etc. Ach,de hele wereld is mooi.Beetje zwerven over Indonesie,dan kom je vanzelf wel veel boeiends tegen.Dank. Ik ben oonderzoeker op het gebied vd vorsten v Indonesie. Hoogachtend: Donald Tick(ook facebook).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *